Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tempurabundás csirkemellfalatok

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét falatnyi csíkokra vágjuk, és megsózzuk.
  2. A tempuratésztához a lisztet egy tálban összekeverjük a szódabikarbónával a sóval és a keményítővel. Egy másik tálban elhabarjuk a tojást, és hozzákeverjük a lehető leghidegebb, jeges vizet, majd hozzáadjuk a liszt harmadát, egy villával átkeverjük, és lassan beleöntjük a liszt maradékát. Ne keverjük túl, nem baj, ha kissé csomós marad. Ha túlkeverjük, az eredmény nem lesz ropogós.
  3. A csirkecsíkokat egy papírtörlőn megszárogatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 170 fokra forrósított, bő olajban, 3-6 perc alatt, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  4. A szószhoz a cukrot feloldjuk a vízben. (Ehhez érdemes a vizet kissé felmelegíteni.) Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlevet. Forrón, frissen tálaljuk.


Ezek is érdekelhetnek

Friss