Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Temesvári tál

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A bordákat leöblítjük, gyengén kiverjük, fél órára besózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, húsát felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázzunk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A bőrös szalonna szeletkéket tarajosra bevagdossuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, a bordákat lisztbe forgatjuk, és az olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Áttesszük őket egy nagyobb lábasba. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát és 2 gerezd áttört fokhagymát, felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk, néhány percig erős tűzön forraljuk, majd a húsra öntjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Közben meghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát. Kivesszük a bordákat a lábasból, melegen tartjuk. A paprikás lébe dobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje, és fedő alatt majdnem puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat). A maradék fokhagymával ízesített, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük a zöldbabszálakat. Leszűrjük, csokorba szedjük, 5-6 szálanként a baconszeletekbe göngyöljük, tepsire tesszük, és 5 percig sütjük. A bőrös szalonna kakaskákat serpenyőben pirosra sütjük, hegyüket 1 kávéskanál pirospaprikába mártjuk. Elhabarjuk a lisztet 4 dl tejfölben, a burgonyás-paprikás léhez keverjük, visszatesszük a lábasba a húst, és szelíd tűzön további 5 percig forraljuk. A burgonyát a mártással együtt mélyebb tálba szedjük, a tetejére rendezzük a bordákat, ráfektetjük a zöldbabkötegeket, és meglocsoljuk 1 dl tejföllel. A szalonna kakasokkal és paradicsomgerezdekkel díszítve forrón tálaljuk. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 4473 kJ/1070 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss