Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Temesvári sertéstokány

75 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
  2. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
  3. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek

10 OLCSÓ, SZAFTOS, HÚSOS FŐÉTEL >>>

13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

 

Megjegyzés

Nagyon finom ebéd, főként friss kerti zöldbabbal. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss