Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Temesvári sertésszelet

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, liszbe forgatjuk. Serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük 2 dl vízzel, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc alatt puhára pároljuk.
  3. A tejfölt a maradék liszttel simára keverjük, a zöldbabra öntjük, felforraljuk, beletesszük a húst, és 1 perc alatt összeforraljuk. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.

    KARAJ, TARJA, COMB >>> 

    EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY >>> 

    A LEGFINOMABB CIGÁNYPECSENYE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss