Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Temesvári sertésborda

MME MME
1
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A felszeletelt sertésbordát kiklopfoljuk, sózzuk. Egy serpenyőben kevés olajat teszünk, a szeleteket elősütjük, majd lábosba rakjuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, rászórjuk a pirospaprika felét, az őrölt borsot, kevés csontlével vagy vízzel összefőzzük, és a húsra szűrjük.
  3. Közben az apróra vágott szalonnát üvegesre dinszteljük, kevés vízzel vagy csontlével felöntjük, a megtisztított zöldbabot beletesszük, és puhára pároljuk. Tejfölből, lisztből, kevés víz hozzáadásával habarást készítünk, rátesszük a zöldbabra, és jól kiforraljuk.
  4. Tálaláskor a sertésbordákra halmozzuk a tejfölös zöldbabot, és galuskát adunk hozzá. Finom, és mutatósan lehet tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss