Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teljes kiőrlésű sajtos-sós rudacska

50 perc
rafinált
átlagos
20 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 150 g tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csapott ek. só
  • tetejére: tojássárgája, kömény, szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral. Hozzákeverjük a margarint, tojássárgáját, tejfölt és a tejet. A tésztát egy fél óráig pihentetjük. Tetszés szerinti vastagra nyújtjuk, a mérete nem fog változni. Tetejét megkenjük tojássárgájával, majd tehetünk rá sajtot, köményt, szezámmagot. 175 fokon kb 25 percig sütjük. Nagyon sokáig eláll, nagyon finom, omlós.

Ezek is érdekelhetnek