Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos graham zsemle

120 perc
rafinált
átlagos
9 adag

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálba szitáljuk, és összekeverjük a szódabikarbónával. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt és 2 evőkanál bármilyen a lisztet egy kevés cukros, langyos tejbe tesszük, letakarjuk, amíg fel nem fut. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót majd meggyúrjuk a tésztánkat, és meleg helyen letakarva pihentetjük.
  2. A tálból a tésztát  egy lisztezett deszkára borítjuk, hosszúkásra formázzuk, és késsel kb. 5 dkg-os darabokat vágunk belőle. A darabokból gombócokat formázuk, ezeket egy tepsibe sorakoztatjuk, és letakarva pihentetjük őket.
  3. Kb 10-15 perc után megkenjük olajjal a tetejüket, megszórjuk sajttal, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 perc alatt aranybarnára sütjük a zsemléket.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Tipp: Akinek hagyományos sütője van, tegyen egy kis edénybe vizet a sütő aljára, hogy gőz keletkezzen és így süsse a zsemléket. Nagyon finom puha, még harmadik nap is, de, ha picit mikróba tesszük, már élvezhetjük is a frissességüket újra. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss