hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teljes kiőrlésű bagett gyorsan

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Közben az élesztőt 3 dl meleg vízbe morzsoljuk és kevergetve feloldjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk azt élesztős folyadékot, és simára gyúrjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk, és kelni hagyjuk kb. 30 percig.
  2. Ha szeretnénk tenni bele, finomra aprítjuk a lecsepegtetett szárított paradicsomot és olajbogyót. A megkelt tésztát alaposan átgyúrjuk, beledolgozzuk a paradicsomot és az olajbogyót, majd téglalap alakúra kilapítjuk. A tésztalapot 2/3-át hosszában behajtjuk és lenyomkodjuk. Ráhajtjuk a szemközti 1/3-ot, és ismét lenyomkodjuk. Végül középen félbehajtva hengerré sodorjuk.
  3. A megformázott bagettet lisztezett tepsibe fektetjük, a tetején ferdén bevagdossuk, és szóróflakonból vizet permetezünk rá. Az előmelegített sütőben sütjük 15 percig, majd ismét megspricceljük, és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.

    ÍGY SÜSS FRISS ÉS ROPOGÓS HÁZI BAGETTET - ALAPRECEPT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

    BÉCSI BAGETT >>>

    Süti maradék bagettből >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss