Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli zöldségleves

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelkáposztát negyedeljük, majd a negyedeket félcentis csíkokra szeleteljük. A cukkinikat és a hagymákat felkarikázzuk, a meghámozott burgonyát 1 centis kockákra vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig felaprítjuk.

Először a káposztát, a burgonyát, és a fokhagymát tesszük fel annyi leveskockás vízbe, amennyi ellepi (kb. 1l), és 10 percig forraljuk őket. (Természetesen lehet alaplével is felönteni, csak nálunk a lefagyasztott alaplevek nagyon gyorsan fogynak, téli időszakban, heti 2-3 leves megfőzésekor meg végképp. :)) Hozzáadjuk a cukkinit és a hagymákat, majd még 20 percig főzzük (kb. ennyi idő alatt puhul meg az összes zöldség).

Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az 1 evőkanál olívaolajat, és még egyszer összeforraljuk.

Sajtforgáccsal meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss