Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát aprítom, a fokhagymát összezúzom.
Felhevített zsiradékban magas hőfokon néhány percig dinsztelem a zöldségeket a borsóval, a hagymával és a fokhagymával. Felengedem kb. 1,3 liter vízzel, beledobom a leveskockákat, borsozom. Amikor felforr - és ha szükséges - sózom (a bio leveskocka nem annyira sós, mint az egyéb).
Lassan főzöm, közben a tojást kis tálban habosra verem villával, csipet sóval, borssal ízesítem, finoman belekeverem a búzadarát, 2-3 perc pihentetés után a levesbe megmelegített evőkanállal hosszúkás galuskákat szaggatok. Takarékon főzöm kb. 7-8 percig, miközben a galuskák kb. négyszeresükre nőnek. Petrezselyemmel meghintem, pár percig pihentetem, majd tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre