hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli zöldségleves csicseriborsóval

default user icon
MME
3/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük és egy edényben felöntjük az alaplé felével. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt burgonyát, és együtt puhára főzzük.
  2. Közben a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk, és egy fazékban kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a maradék alaplével, és beleszórjuk a durvára aprított lestyánt. Legfeljebb közepes tűzön forraljuk kb. 1/4 órát. 
  3. Végül a levest szükség esetén megsózzuk, és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, valamint a finomra aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Azonnal tálaljuk.

MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss