Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli vegyes saláta pirított magokkal

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leszárazott madársalátát és rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük vagy konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A durvára aprított magvakat zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk 1-2 ek cukorral és enyhén karamellizáljuk. Ezután sütőpapírra kenjük és hűlni hagyjuk.
  3. Közben a céklát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. A balzsamecetet simára keverjük sóval, borssal és egy csipet cukorral, majd lassan csorgatva beledolgozzuk az olajat.
  4. A kihűlt magvas grillázst durvára tördeljük vagy aprítjuk. A céklát, a rukkolát és a madársalátát tálba halmozzuk, meglocsoljuk az öntettel és óvatosan összeforgatjuk. Végül megszórjuk a grillázzsal.

Ezek is érdekelhetnek