Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kevert tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg olvasztott, de nem forró vaj
  • 3 tojás
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma hámozva
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • Valamint:
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 csomag instant zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 3 tojást habosra keverjük az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és 1 citrom reszelt héját. 26-28 cm-es tortaformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük 175 °C-on, kb. 30-35 percig.

A töltelékhez az almát apróra vágjuk. A citromlével, cukorral, fűszerekkel puhára főzzük. A legvégén hozzáadjuk a pudingport, folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik.

A krémhez a tejben folyamatos keverés mellett, lassú tűzön, sűrűre főzzük a 2 tojássárgáját, a pudingport és a cukrot.

A kihűlt piskótát megkenjük forró baracklekvárral és a tortaformába visszahelyezzük. Ráreszeljük a gesztenyemasszát, erre tesszük az almás pudingot.

A kihűlt krémhez adjuk a felvert tejszínhabot, a zselatint belekeverjük. A masszát a tortára öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss