Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli töltött káposzta füstölt oldalassal

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén darabolom, 1 órát előfőzöm (így a felesleges sót és az erős füstös ízt elveszíti). A rizst félpuhára párolom. A káposztalevelekről az ereket elvékonyítom, - ha nagyok, kettévágom - az apró káposztával külön kiöblítem.

Egy nagyobb edényben, amiben a káposzta együtt fog főni, a vöröshagymát felhevített zsiradékban szalmasárgára pirítom (felét a töltelékhez kiveszem). Megfuttatom rajta a köményt, ráteszem a szálas káposztát, egész borssal, babérral fűszerezem, felöntöm kb. 1,2 liter vízzel (a hús főzőlevét is használhatjuk), közé teszem az oldalasdarabokat.

A darált húshoz adom a rizst, a vöröshagyma másik felét, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, őrölt paprikát, majoránnát, piros aranyat, kevés ételízesítőt, a tojást. Összekeverem, és a húsmasszát a káposztalevelekbe töltöm.

A töltelékeket az apró káposzta tetejére sorakoztatom és lefedve főzöm kb. 1 órát.

Közben zsemleszínű, pirospaprikás rántás készítek a lisztből.

A töltelékeket kiveszem, a káposztát berántom, borsikafűvel ízesítem, csipet cukorral is lágyítom az ízeket, visszateszem a töltelékeket, és együtt lassan forralom néhány percig.

Tálalásnál a tányérra szedem az apró káposztát a füstölt hússal, töltelékeket teszek rá, és sok tejföllel kínálom.

Megjegyzés

Azért főzöm ezzel a módszerrel a füstölt hússal készült káposztákat, mert nem ér a végén meglepetés, hogy erőteljesen füstös, vagy esetleg túl sós volt a hús. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss