Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszkocka torta

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg porcukor
  • 40 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 4 ek méz
  • 2 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • A mázhoz:
  • 30 dkg margarin
  • 1,5 dl tej
  • 18 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 15-20 dkg kókuszreszelék
  • A töltelékhez:
  • kb. 40 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A tésztához a porcukrot és a margarint robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott mézet, majd a tojást. A kapott tésztát 2 db, sütőpapírral bélelt,  magas falú kisebb tepsibe (kb. 20x30 cm-es) elsimítjuk, és 165 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. fél óra alatt. Kihűtjük.
  2. A kihűlt tésztát vízszintesen 2 lapba vágjuk. 2 lapot megtöltünk lekvárral, ez lesz a téli táj alapja, tulajdonképpen egy torta. A másik 2 lapból fenyőket csinálunk kiszúróval: egyre kisebb pogácsa vagy csillag alakú szaggatóval formákat vágunk. Ezeket lekvárral összeragasztjuk kúpszerűen, ezek lesznek a fenyők. Jót tesz nekik, ha kicsit hagyjuk őket összeszikkadni, mert a becsokizáskor nem fognak szétpotyogni.
  3. A mázhoz langyosra melegítjük a margarint a tejjel , majd belekeverjük a porcukros kakaót. Az így elkészült csokimázzal bevonjuk a tortát, majd a kókuszreszelékkel beszórjuk. A többi mázba az elkészült kis fenyőfákat forgatjuk bele, majd ezeket is kókuszreszelékbe hempergetjük. A havas tájunk tetejére és köré elrendezgetjük a kis havas fenyőfáinkat.

 

Megjegyzés

A gyerekek imádni fogják, mert a fenyőket darabonként lehet majszolni. A csokimáz pedig fennséges! - szigiagi

Ezek is érdekelhetnek

Friss