Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínnel párolt uborkasaláta kerti zsázsával

MME MME
1/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magot kanállal kikaparjuk. Az uborka húsát 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, vajon aranysárgára sütjük. Az uborkát hozzádjuk, lefedve lassú tűzön 8-10 percig dinszteljük. Eközben a tejszínt tejföllel elegyítjük, a fokhagymát hozzáadjuk, pici borssal és sóval ízesítjük. A maradék vajat és a zöldséglevest az uborkához adjuk, majd a tejszínes dresszinget hozzákeverjük. A kerti zsázsát apróra vágjuk, és az uborkával elkeverjük. Sóval, borssal utánaízesítünk még, ha szükséges.

Ezek is érdekelhetnek

Friss