Elkészítés: A töltelékhez a tejszínt közepesen kemény habbá verem. A sajtokat a tormával, kevés sóval, sok őrölt borssal krémesre keverem, majd habverővel a tejszínhabhoz keverem. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen kissé kinyújtom. A kiszúróformával 30-32 db macskanyelvet szaggatok ki belőle. Kis távolságra rárakosgatom a sütőpapírral borított tepsire. A kis tésztákat egy újabb ív sütőpapírral lefedem, majd nehezékként egy tepsit ráhelyezek. Erre azért van szükség, hogy minden darab egyenletesen ropogós legyen, és ne emelkedjenek fel túlságosan. Cél a vékony, de ropogós tésztalap. 5-6 perc alatt aranyszínűre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
A tejszínes krémsajtot csillagcsőrös habzsákba szedem, a tészták felére egy-egy krémsajtcsíkot húzok, majd ráillesztem szép sorban mindegyikre a párját. A maradék krémből egy-egy kis rózsát biggyesztek a macskanyelvek két végére. Tálalásig hűtőszekrényben dermesztem egy keveset.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre