Elkészítés: A hátszínt megmosom, majd a szalonnával együtt kockára vágom. Egy serpenyőben megmelegítem a vajat, és kb. 10 percig pirítom rajta a húst és a szalonnát, közben sóval-borssal fűszerezem. Mikor elszíneződött, kimerem a serpenyőből, és egy hőálló edénybe teszem.
A paradicsomot, a paprikát, a hagymákat és az uborkát, répát apróra kockázom. Az összes zöldséget a hús szaftjára dobom. Aláöntök 2 dl vizet, feloldok benne 2 db leveskockát. Pár percig párolom a fűszeres lében, majd hozzáadom a tejszínt, a tejfölt, végül a paradicsompürét és a mustárt. Jól összekeverem, és a hőálló edényben lévő marhahúsra öntöm. Összekeverem, és berakom a sütőbe.
Lefedve kb. 200 fokos sütőben 1,5-2 órán át sütöm, míg a marhahús omlósra párolódik a tejszínes raguban.
Pirított krumplival, petrezselymes burgonyával körítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre