Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes zöldborsókrémleves

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 3 ek margarin
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 liter alaplé
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • A tálaláshoz:
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk egy fazékban, beletesszük az összevágott vöröshagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a borsót, kevergetve meg dinszteljük, majd felöntjük az alaplével, és 15 percig főzzük.
  2. A levest összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk és belereszeljünk a szerecsendiót. Pirított sonkával és reszelt füstölt sajttal tálalhatjuk.

    A legjobb receptek zöldborsóval >>> 

    Még több isteni krémleves >>> 

    Tejszínes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss