Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes zellerleves sonkával

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott zellert kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és a felhevített
olajon mindkettőt megpároljuk. A levessel felöntve kb. 15 percig főzzük.

A turbolyát - kevés kivételével - durvára aprítjuk. 1/3 részét a sonkára szórjuk, feltekerjük, és felhasználásig hűtőbe dugjuk.

A főtt zellert a maradék felaprított turbolyával együtt turmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a félkeményre vert tejszínt.

A sonkatekercset karikákra vágjuk, elosztjuk a tányérokba, és rámerjük a forró levest. A félretett turbolyával vagy zellerlevéllel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss