Elkészítés: A meghámozott zellert kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és a felhevített
olajon mindkettőt megpároljuk. A levessel felöntve kb. 15 percig főzzük.
A turbolyát - kevés kivételével - durvára aprítjuk. 1/3 részét a sonkára szórjuk, feltekerjük, és felhasználásig hűtőbe dugjuk.
A főtt zellert a maradék felaprított turbolyával együtt turmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a félkeményre vert tejszínt.
A sonkatekercset karikákra vágjuk, elosztjuk a tányérokba, és rámerjük a forró levest. A félretett turbolyával vagy zellerlevéllel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre