Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-vajkrémes szelet

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A vajkrémhez :
  • 35 dkg porcukor
  • 17,5 dkg vaj ( vagy margarin )
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 ek víz
  • A tésztához :
  • 12,5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 2,25 dl író ( vagy 2,25 dl tejbe, 1 teáskanál almaecet )
  • forró víz
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé
  • 1/2 csomag tortadara
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral egy tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, a vaníliát, és a vizet. Jól összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
  2. Egy másik tálban, kézi mixerrel addig keverjük a vajat a porcukorral, amíg habos masszát nem kapunk, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Több részletben beleszitáljuk a szódabikarbónával és sóval vegyített lisztet, és minden adag után alaposan kikeverjük. Beleöntjük az írót, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, 1 evőkanál forró vizet tegyünk hozzá.
  3. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük, ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
  4. Ha kihűlt, rákenjük a hűtőből kivett vajkrémet, megszórjuk a tortadarával, majd gőz felett felolvasztjuk a csokit, és egyenletesen eloszlatjuk a vajkrém tetején. 20 percre hűtőbe tesszük, majd a tejszínt felverjük, és rásimítjuk a csokoládérétegre. A kész süteményt pár órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is!

Megjegyzés

Én egy kis zöld élelmiszer színezékkel meglocsoltam a tésztát sütés előtt, így érdekesebb lesz az eredmény. - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss