2,25 dl író ( vagy 2,25 dl tejbe, 1 teáskanál almaecet )
forró víz
1 tábla tortabevonó csokoládé
1/2 csomag tortadara
2 dl habtejszín
Elkészítés
A vajat a porcukorral egy tálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csipetnyi sót, a vaníliát, és a vizet. Jól összekeverjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tésztát.
Egy másik tálban, kézi mixerrel addig keverjük a vajat a porcukorral, amíg habos masszát nem kapunk, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Több részletben beleszitáljuk a szódabikarbónával és sóval vegyített lisztet, és minden adag után alaposan kikeverjük. Beleöntjük az írót, és simára keverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, 1 evőkanál forró vizet tegyünk hozzá.
Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük, ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből, és hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, rákenjük a hűtőből kivett vajkrémet, megszórjuk a tortadarával, majd gőz felett felolvasztjuk a csokit, és egyenletesen eloszlatjuk a vajkrém tetején. 20 percre hűtőbe tesszük, majd a tejszínt felverjük, és rásimítjuk a csokoládérétegre. A kész süteményt pár órára a hűtőbe tesszük, majd fogyaszthatjuk is!