hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes túrótorta II.

MME MME
5
120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát összemorzsoljuk, az olvasztott margarinnal és pici tejjel formázható masszává gyúrjuk. Egy tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, rálapogatjuk a masszát. 30 percre hűtőbe tesszük, majd kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, majd visszatesszük a formába.

A pudingot 2,5 dl vízben feloldjuk, felfőzzük, hagyjuk kihűlni. A túrót a citromlével és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. 1 dl vizet felforralunk, levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, ezt is a krémbe keverjük. 5 dl növényi tejszínt kemény habbá verünk, és szintén óvatossan belekeverjük a krémbe. Majd a krémet a piskóta tetejére kenjük. citromkarikákkal díszítjük, és a tetejét a tortazselével leöntjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen gyümölccsel lehet a tetejét díszíteni (eper, málna stb...) A mazsola kihagyható belőlle. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss