Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes túrótorta eperrel

MME MME
3.5/5
60 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az epret a csumájától megtísztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.

2. A túrót elkeverjük a tojássárgájával, a cukorral és a citromlevével. A kinyomkodott, feloldott zselatint és a keményre vert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük.

3. A piskótalapot 3 rétegre vágjuk, tálra tesszük. A túrókrém 1/3 részét rákenjük az alsó lapra, feltesszük a második lapot, és ugyanígy megtöltjük.

4. Az utolsó lapot a tetejére helyezzük, lenyomkodjuk. A tortát körös-körül bevonjuk a maradék túrókrémmel, majd gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés

Fagyasztva eltartható 1 hónapig.
1 szelet 272 kcal-át tartalmaz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss