Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral, sóval, a kakaóporral, a fahéjjal és a tejjel géppel kikeverem, majd mehet bele a liszt és a sütőpor, illetve a fehérjehab. Sűrű piskótatésztát kapok, melyet egy nagy, lapos, bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütök.
Hagyom a tésztát kihűlni, ez idő alatt elkészítem a krémet.
A tejszínt cukorral és zselatinfixxel kemény habbá verem. Egy másik tálban a túrót összekeverem a narancshéjjal és a citromaromával, a vaníliáscukorral, és összeforgatom a felvert habbal.
A tésztát hosszában elfelezem, majd a széleiből 1 cm-es csíkokat vágok (3 darabit). Összeállítom a sütit: az alsó lapot megkenem a túrótöltelék felével, hosszában belenyomkodom a piskótacsíkokat, a középső túrós részre szórom a csokidarát, majd befedem a tésztacsíkokat a maradék túrós töltelékkel. Rányomkodom a teteje lapot, az oldalát elsimítom.
A tetejére tortabevonót olvasztok, majd elsimítom rajta. Pár órás dermedés után szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!