Elkészítés: A 6 tojásból piskótát sütünk: kézi elektromos habverővel a 6 tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a cukrot 2-3 részletben hozzáadva tovább verjük (jó fényes, kemény habot kell kapnunk), majd a 6 tojássárgáját egyenként beleverjük. Utoljára a lisztet 2 részletben fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. Az így kapott piskótatésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, hűlni hagyjuk.
A túrókrémhez a margarint habosra keverjük a 2 evőkanál cukorral, az egész tojásokkal, a vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd belekeverjük az áttört túrót. A túrókrémet rákenjük a piskótára, majd a tejszínt kevés cukorral kemény habbá felverve a túrókrémre kenjük.
Díszítésnek jó minőségű keserű csokireszelékkel megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre