Tejszínes-túrós pite

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • sütőpor
  • vaníliás cukor
  • porcukor
  • tojás
  • tej
  • vaj
  • tojás
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • citrom
  • túró
  • tejszínhab
  • tojás
  • tojás
  • tej
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A többi alapanyagot sorban hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját, a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot sorban hozzákeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük, és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába forgatjuk.

A tészta felét 30x25 cm-esre nyújtjuk. A maradék tésztát egy kivajazott 30x35 cm-es tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét, majd megszurkáljuk a felületet egy villával.

Előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss