Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-túrókrémes süti

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg rétesliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • ½ dl olaj
  • csipet só
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg áttört félzsíros tehéntúró
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tetejére:
  • csokidara vagy reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból a szokott módon piskótát sütünk, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben. Rácsra borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, kihűtjük, majd visszahelyezzük a tésztát a tepsibe.

A túrókrémhez 5 dl tejet felteszünk forrni, közben a 1 dl tejjel és a 10 dkg cukorral kikeverjük a pudingot, és a forró tejhez adjuk. Mérsékelt hőfokon, folytonos kevergetéssel besűrítjük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, belevegyítjük a túrót, majd apránként összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.

Rásimítjuk a tésztára a túrókrémet. A tejszínből kemény habot verünk, a túrós krémre simítjuk, és csoki darával meghintjük.

1-2 órás hűtés után szeleteljük és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss