Elkészítés: A halfilét féltenyérnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Forró, sós vízben a zöldségeket és a halat 10 percig forraljuk (vigyázva, hogy hal szét ne főjön). Ekkor a halat kiemeljük, tűzálló tálra rakjuk, melegen tartjuk.
A zöldségeket nagyon puhára főzzük, és a levével együtt leturmixoljuk. 1 dl tejfölt, 1 evőkanál főzőtejszínt 1 kanál liszttel kikeverjük, és a zöldségpüréhez adjuk. Reszelt citromhéjjal, néhány csepp citromlével, törött borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. Végül 2-3 evőkanál reszelt ecetes tormát adunk hozzá, de ezzel már nem forraljuk.
A forró mártást ráöntjük a melegen tartott halra, és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre