Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes töltött karalábé

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A karalábé leveleit és a sapkáját levágjuk, a belsejét kivájjuk, a szárait és a leveleit felszeleteljük. A medvehagymát 2 levél kivételével felaprítjuk.
  2. Serpenyőben egy kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst és a felkarikázott csilit, és megpirítjuk. Keverőtálba öntjük, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a medvehagyma felét és a főtt rizst. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és a felaprított petrezselyemlevéllel, és összekeverjük.
  3. A karalábét megtöltjük a töltelékkel, és egy lábasba állítjuk. Mellétesszük a karalábéforgácsokat és a felaprított leveleket. Felöntjük vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, belemorzsoljuk a húsleveskockát, és kb. 45 percig főzzük.
  4. Amikor a karalábé már puha, a főzőlébe szórjuk a lisztet, és beleöntjük a tejszínt és a bort. Összekeverjük, felforraljuk, és pár percig főzzük. Tálaláskor a tányér közepére helyezünk egy karalábét, szedünk mellé a szaftból, és medvehagymával díszítjük.

Megjegyzés

A kimaradt töltelékből gombócokat formázunk, és megfőzzük. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss