hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-tejfölös ribizlitorta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 tojás sárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 5 dl 20 %-os tejföl
  • 4 dl tejszín
  • 5 kanál cukor
  • Valamint:
  • ribizli

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ezután lassan hozzáadjuk a lisztet és sütőport. Végül a keményre felvert tojásfehérjével csomómentesre keverjük.

Nem tortaformában, hanem egy közepes méretű kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Kihűlés után keresztben kettévágjuk.

A krémhez a tejfölt elkeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. A piskótát megtöltjük a krém felével, a maradék krémet a tetejére kenjük, és ribizlivel diszítjük.

Megjegyzés

Ribizli helyett bármilyen apró gyümölccsel is nagyon finom.
- geszti47

Ezek is érdekelhetnek