Elkészítés: 1, A csirkemellet apró kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
2, Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk a zsírt vagy olajat, beletesszük az összedarabolt húst és megpirítjuk.
3, Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és kockára vágjuk. A borsóval együtt rátesszük a megpirult húsra. 3 dl vizet ráöntünk, és lassú tűzön 15 percig pároljuk.
4, Megmossuk, megtisztítjuk a gombát, szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a leveshez. 1,5 liter vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockákat, az ételízesítőt, borsot, sót, tárkonyt. Ha felforrt a leves, lassú tűzön főzzük tovább újabb 15 percig.
5, Előkészítjük a nokedlit. Összedolgozzuk a hozzávalókat, de nem kell nagyon simára, mert akkor nehezebb szaggatni.
6, A levesből veszünk ki egy merőkanálnyi levet, és tejszínnel simára keverjük, aztán még egy merőkanálnyit, hogy ne legyen, hideg a tejszín, mikor hozzáöntjük a leveshez, mert kicsapódhat. Levesszük a tűzről a levest, és folyamatos kevergetés mellett lassan a leveshez öntjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint teszünk még bele tárkonyt, felforraljuk ismét, és beleszaggatjuk a nokedlit, 5 percig még tovább főzzük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!