Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 6 dkg zsír vagy étolaj
  • 25 dkg sárgarépa
  • 13 dkg fehérrépa
  • 13 dkg karalábé
  • 2 db húsleveskocka
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kukorica
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 3 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • A nokedlihez:
  • 1 db nagy tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 1/2 dl víz
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: 1, A csirkemellet apró kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.

2, Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk a zsírt vagy olajat, beletesszük az összedarabolt húst és megpirítjuk.

3, Közben megtisztítjuk a zöldségeket, és kockára vágjuk. A borsóval együtt rátesszük a megpirult húsra. 3 dl vizet ráöntünk, és lassú tűzön 15 percig pároljuk.

4, Megmossuk, megtisztítjuk a gombát, szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a leveshez. 1,5 liter vízzel felöntjük, és beletesszük a húsleveskockákat, az ételízesítőt, borsot, sót, tárkonyt. Ha felforrt a leves, lassú tűzön főzzük tovább újabb 15 percig.

5, Előkészítjük a nokedlit. Összedolgozzuk a hozzávalókat, de nem kell nagyon simára, mert akkor nehezebb szaggatni.

6, A levesből veszünk ki egy merőkanálnyi levet, és tejszínnel simára keverjük, aztán még egy merőkanálnyit, hogy ne legyen, hideg a tejszín, mikor hozzáöntjük a leveshez, mert kicsapódhat. Levesszük a tűzről a levest, és folyamatos kevergetés mellett lassan a leveshez öntjük a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, ízlés szerint teszünk még bele tárkonyt, felforraljuk ismét, és beleszaggatjuk a nokedlit, 5 percig még tovább főzzük.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss