Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes szelet maradék tojásfehérjéből

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dl habtejszín
  • A tetejére:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból vajas piskótát sütünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, jól kihabosítjuk, majd a sütőporral elkevert lisztet lazán hozzákeverjük. Sütőpapírral bélelt 25 x 39 cm-es tepsiben megsütjük(170 fokon).

A krémhez a pudingporokat a vízzel és ízlés szerinti cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük, és apránként a pudingos krémhez adagolva jól kihabosítjuk. A kihűlt tésztánkra kenjük, a csokikból forgácsokat készítünk, és megszórjuk a sütink tetejét.

Megjegyzés

Ez a sütemény maradék tojásfehérjéből készült. Nagyon finom lett.
A tésztaalapot átvariálhatjuk sárga vagy barna piskótára is. A krémnél a víz helyett tejet is használhatunk. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek