Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes sült zöldségek baconnel

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A brokkolit rózsákra bontjuk, az édes- köményt meghámozzuk, felkarikázzuk. A burgonyát forrásban lévő sós vízbe tesszük, aztán kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a brokkolit meg az édesköményt. Pár percig együtt főzzük. Akkor jó, ha a zöldségek kissé puhák, de még roppanósak.
  2. A tejszínt felforraljuk a megtisztított, összezúzott fokhagymával és a felaprított kaporral, aztán sózzuk, borsozzuk. Ezután levesszük a tűzről, majd a mártásba forgatjuk a reszelt sajtot és az előfőzött zöldségeket. Az egészet egy tűzálló tálba simítjuk, befedjük a baconnel, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. 

Megjegyzés

Egy adag: 675 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss