Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos húsgolyó tejszínes spentóttal

45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húsba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a felaprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és összegyúrjuk.
  2. Kis gombócokat formázunk, a közepébe beletesszük a sajtot, újraformázzuk, és betekerjük baconnel, majd egy muffintepsi mélyedéseibe tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, betoljuk a tepsit, és ropogósra sütjük a baconba tekert, sajtos húgombócokat.
  4. Amíg sül a húsgombóc, addig elkészítjük a tejszínes bébispenót mártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd rádobjuk a spenótot, átforgatjuk, hogy kicsit összeessen, majd felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk szerecsendióval ízesítjük. Pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, és jól összekiforraljuk.

Megjegyzés

Itt a tavasz a spenót szezon felturbózva húsgolyóval. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek