Elkészítés: A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
A hagymát finomra vágjuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a répát és a burgonyát, majd együtt dinszteljük. Amikor kissé megpuhultak, felengedjük a levessel, és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Amikor kész, mixerrel összeturmixoljuk, ismét felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, borsozzuk és gazdagítjuk a tejszínnel.
Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, és melegen tálaljuk. Ha pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk, igazán tápláló és laktató fogást kapunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre