Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes sárgarépa-krémleves II.

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.

A hagymát finomra vágjuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a répát és a burgonyát, majd együtt dinszteljük. Amikor kissé megpuhultak, felengedjük a levessel, és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Amikor kész, mixerrel összeturmixoljuk, ismét felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, borsozzuk és gazdagítjuk a tejszínnel.

Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, és melegen tálaljuk. Ha pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal kínáljuk, igazán tápláló és laktató fogást kapunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek