hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-ribizlis epertorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • A tejszínes-ribizlis krémhez:
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg ribizli
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • A dísztéshez:
  • 3 dl tejszín
  • 60 dkg eper
  • 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot hozzáadjuk a fehérjéhez, majd robotgéppel a fehérjét habbá, a sárgáját krémesre keverjük. Amikor ez megvan, a krémes tojássárgához hozzáadjuk a habot, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a tortaformát ráfordítjuk egy tepsire, és így hagyjuk kihűlni a piskótát. (Csak ezután vegyük ki a piskótát a formából!)

A krémport keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet és a porcukrot. Először alacsony, majd magasabb fokozaton 3-4 perc alatt krémesre keverjük. Hozzáadjuk a ribizlit, és néhány másodperc alatt azzal is összeforgatjuk. A kihűlt piskótát kettévágjuk majd a krémmel megtöltjük, illetve kívülről is bevonjuk vele.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a tortát azzal is bevonjuk.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a torta oldalán óvatosan lecsurgatjuk. Tetejét félbevágott, illetve szeletelt eperrel díszítjük, amit szintén lecsurgathatunk olvasztott csokoládéval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss