Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot hozzáadjuk a fehérjéhez, majd robotgéppel a fehérjét habbá, a sárgáját krémesre keverjük. Amikor ez megvan, a krémes tojássárgához hozzáadjuk a habot, majd óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt 23 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a tortaformát ráfordítjuk egy tepsire, és így hagyjuk kihűlni a piskótát. (Csak ezután vegyük ki a piskótát a formából!)
A krémport keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejet és a porcukrot. Először alacsony, majd magasabb fokozaton 3-4 perc alatt krémesre keverjük. Hozzáadjuk a ribizlit, és néhány másodperc alatt azzal is összeforgatjuk. A kihűlt piskótát kettévágjuk majd a krémmel megtöltjük, illetve kívülről is bevonjuk vele.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a tortát azzal is bevonjuk.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a torta oldalán óvatosan lecsurgatjuk. Tetejét félbevágott, illetve szeletelt eperrel díszítjük, amit szintén lecsurgathatunk olvasztott csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre