Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rebarbara-krémleves

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A rebarbara külső hártyás részét lehúzzuk, majd felvágjuk kisebb darabokra. A barna cukorhoz egy evőkanál vizet adunk, és világos színűre karamellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt rebarbarát, felöntjük vízzel, és visszatesszük a tűzre. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, beletesszük a szegfűszeget,hozzáreszeljük a citromhéjat, majd kb. 10 percig főzzük.
  2. Amikor a rebarbara már szinte szétfőtt, levesszük a tűzről, kivesszük a szegfűszeget, le turmixoljuk, és egy szitán átpasszírozzuk, hogy szép sima legyen. A Hulalát - vagy habtejszínt - simára keverjük a pudingporral, és állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez csorgatjuk, majd kevergetve 1-2 percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: EPRES-REBARBARÁS SZÖRP, A LEGFINOMABB NYÁRI FRISSÍTŐ >>> 

EBBŐL BÜNTETLENÜL FALHATSZ: EPRES-REBARBARÁS SÜTEMÉNY - CUKORMENTESEN! >>> 

Még több krémleves itt >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor merjük a rebarbara krémlevest tányérba, kanalazzunk rá keményre felvert tejszínhabot, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint édes, ropogós kekszet is kínálhatunk hozzá.... - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss