Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rakott tészta pulykamellel

75 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húst felkockázzuk vagy -csíkozzuk, egy tálba 2 evőkanál olaj, bors, csirke-fűszerkeverék, oregánó, kakukkfű, zúzott fokhagyma keverékében a húst megforgatjuk, és kis időre hűtőbe rakom.
  2. Hagymát apró kockára vágva 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, végül a korábban elkészített húst, és fehéredésig sütjük.
  3. Vízzel felöntjük, hozzáajuk a leveskockát, a fokhagymagranulátumot, az ételízesítőt, a tengeri sót, az apróra vágott sárgarépát, a petrezselymet, és 20-30 percig főzzük, majd mehet a liszt és a főzőtejszín, amivel még újraforrásig fő.
  4. Tésztát kifőzzük, jénait kivajazzuk, majd jöhet a sajtmártás, az elkészült ragu levéből ( 4-5 evőkanál), kiegészítve a maradék főzőtejszínnel felforraljuk, közben hozzátesszük a füstölt- és atrappistasajtot, valamint a két tömlős sajtot. Fűszerként gyömbér, fehér bors, szerecsendió, ételízesítő következik.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk, majd a tésztát és a ragut, több sorban egymásra rétegezzük, a tetejét meglocsoljuk a sajtmártással, és díszítésként megszórjuk a petrezselyemmel és az oregánóval, a maradék füstölt sajttal, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

    Ajánljuk még:

    13 OLCSÓ, EGYSZERŰ ÉS LAKTATÓ RAKOTT TÉSZTA JANUÁRRA >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss