Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rakott piskóta

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg babapiskóta
  • barack- és eperlekvár
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt ananász
  • 5 dkg eper
  • 5 dkg meggy
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 db narancs
  • 2 db mandarin
  • A krémhez:
  • 10 db tojás
  • 1,2 l tej
  • kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • A tetejére:
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A babapiskótákat kettétörjük és összeragasztjuk a 2 különböző fajta lekvárral. Egy körülbelül 2 literes jénai tálban fölállítgatva szorosan összerakjuk.

Rászórjuk az előzőleg forró vízben áztatott, megmosott, lecsepegtetett mazsolát és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. A narancs és a mandarin levét egyenletesen rácsorgatjuk a piskótákra. Rákanalazzuk a meggybefőttet is - közben villával eligazítjuk, hogy a piskóták közé is kerüljön -, majd meglocsoljuk a meggybefőtt levével, és 1 éjszakára hideg helyre tesszük.

Másnap a krémhez a tojások sárgáját kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a liszttel, majd a közben melegedni feltett tejbe keverjük. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön, majd lefedjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

A még meleg vaníliakrémet merőkanállal rászedjük a piskótákra, villával eligazítjuk, hogy közé és alá is jusson, vagyis teljesen átáztassa, majd 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt a tejszínt vaníliás cukorral ízesítjük, felverjük, és a rakott piskótához kínáljuk.

Megjegyzés

A receptet dr.
Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss