Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes rakott burgonya

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjastul 15-20 percig főzzük, hogy félkemény, reszelhető állagú legyen. A tojásokat keményre főzzük. A tejszínt megmelegítjük, belenyomjuk a fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk.
  2. Lapos hőálló tálba teszünk egy réteg burgonyát, ráreszelünk 2 db főtt tojást, meglocsoljuk tejszínnel, és megszórjuk reszelt sajttal. Majd mindenből még egy réteget teszünk rájuk.160 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, hogy a burgonya jól felszívja a tejszínt.

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss