Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-pórés rakott csirkemell

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A pórét meghámozzuk, felkarikázzuk, és 8,5 dl forrásban lévő, sós vízben 8 percig főzzük.
  2. Közben a csirkemelleket megmossuk, szárazrat öröljük, és kissé kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk a felhevített olajon, majd megsózzuk és megborsozzuk őket.
  3. A pórét leszűrjük, és félreteszünk 5 dl felfogott főzőlétvajat felforrósítjuk, és világos színűre pirítjuk rajta a lisztet.
  4. Felöntjük a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Végül lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a pórét a mustárral együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
  5. A tejszínes mártást tűzálló tálba simítjuk, a hússzeleteket elrendezzük rajta, és a 175 fokos sütőben 10 percig sütjük. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk. 
Szerintem rizs illik hozzá, de bulgurral is nagyon ízletes a sűrű, tejszínes szaft miatt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss