A krumplit megpucoljuk, majd vékony kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A petrezselyemzöld vastag szárrészét levágjuk, a maradékot felaprítjuk.
Az olajat felhevítjük, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a krumplit és a petrezselyem levágott, vastag részét, majd alaposan összekeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével, majd ízlés szerint megszórjuk sóval és őrölt borssal, és puhára főzzük.
Közben blansírozzuk a maradék petrezselyemzöldet úgy, hogy kb. 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd leszűrjük, és rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután leszűrjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A levesbe tesszük, és botmixerrel pépesítjük.
Végül a leveshez keverjük a tejszínt, majd visszetesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett forráspontig melegítjük. Tálaláskor a krémlevest tányérokba merjük, és úgy kínáljuk.
Én tettem a forró vízbe egy késhegynyi szódabikarbónát is, hogy szép zöld maradjon a petrezselyem színe.
Nem is gondolnánk, hogy a petrezselyemzöld felhasználásával egy mennyei krémlevest tudunk főzni. Pedig ez így van, és az elkészült leves nagyon finom. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!