Elkészítés: Megfőztem a teljes kiőrlésű tönköly csavart tésztát.
A zsíron megpirítottam az apróra vágott hagymát, majd rádobtam a kockára vágott csirkemellet. Ízlés szerint megsóztam, tettem rá kakukkfüvet. Amikor a hús már fehér és jól átsült, hozzáadtam a tökmagos pestót, ráöntöttem fél dl vizet a tészta főzővizéből, majd a 2 dl tejszínt. Forraltam egyet, majd összekevertem a tésztával.
A salátához a répát félbevágtam, felkarikáztam. A morzsolt kukoricát és a répát egy kis vajon megpuhítottam, megsóztam. A kígyóuborkát vékony kockákra vágtam a csemegeuborkával együtt. Nem kell sok ezekből. Kígyóuborkából kb. egy 10 cm-es db-ot kockáztam fel, a csemegeuborkából pedig 1 darabot félbevágtam, és úgy szeleteltem fel. Az olívabogyókat pedig karikákra vágtam. Apróra vágtam fél csoor petrezselyemzöldet. Végül összekevertem az egészet, és egy kis olívaolajat öntöttem rá.