Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes ököruszályleves

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db ököruszály, marhafarok (1 kg)
  • 3 szál sérgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 fej fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál egész bors
  • 2 dl tejszín
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál keményítő
  • A betéthez:
  • 1 szál sárgarépa
  • 1/2 cukkini
  • 2-3 laskagomba
  • 1 kis kaliforniai paprika
  • 2 szál angolzeller
  • snidling
  • diónyi vaj

Elkészítés

Elkészítés: A marhafarkat a hentessel elvágatjuk a porcoknál, és hideg vízben feltesszük főni, mint egy húslevest. Amikor felforrt, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, az egész borsot és sót, lassú tűzön főzzük.

Amikor már puha a hús, leválik a csontokról, a levest átszűrjük (a húst félrerakjuk, a zöldségeket kidobjuk). A leveshez adjuk a tejszínt, a vajat, és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük.

A betéthez a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, és a vajon megpároljuk.

A krémlevest a csontról lefejtett hússal és a vajas zöldségekkel együtt tálaljuk, snidlinggel megszórva.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek