Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mokkakrémes kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 cl olaj
  • 5 cl lefőzött erős feketekávé
  • 1 bő teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 4-5 dkg aprított étcsokoládé
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 3 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál instant kávé, vagy finom szemcséjű kávé
  • 1 evőkanál rum
  • Valamint:
  • 2,5 dl hideg habtejszín
  • 1-2 teáskanál porcukor
  • reszelt csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük, ameddig a térfogata kb. a duplájára nő, könnyű, habos lesz (kb. 7-8 perc). Beleszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, sóval és kakaóval elkevert lisztet, belekeverjük az olajat, a kávét.

Kikent vagy papírral bélelt közepes tepsibe öntjük a masszát, aprított csokival megszórjuk a tetejét, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük, kihűtjük.

A krémhez a 2 dl tejből és lisztből sűrű tejpépet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a kakaót és a kávét. A kihűlt tejpépet apránként a vajas krémbe keverjük, rummal ízesítjük. A hűtőben dermesztjük kb. 1 órát, újra habosítjuk, bevonjuk a tészta tetejét.

A tejszínt keményre verjük a porcukorral, a vajas krémre kenjük, reszelt csokival megszórjuk, tálalásig hideg helyen tartjuk, szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss