Elkészítés: A tojásokat a cukorral a robotgép legmagasabb fokozatán addig keverjük, ameddig a térfogata kb. a duplájára nő, könnyű, habos lesz (kb. 7-8 perc). Beleszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, sóval és kakaóval elkevert lisztet, belekeverjük az olajat, a kávét.
Kikent vagy papírral bélelt közepes tepsibe öntjük a masszát, aprított csokival megszórjuk a tetejét, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük, kihűtjük.
A krémhez a 2 dl tejből és lisztből sűrű tejpépet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a kakaót és a kávét. A kihűlt tejpépet apránként a vajas krémbe keverjük, rummal ízesítjük. A hűtőben dermesztjük kb. 1 órát, újra habosítjuk, bevonjuk a tészta tetejét.
A tejszínt keményre verjük a porcukorral, a vajas krémre kenjük, reszelt csokival megszórjuk, tálalásig hideg helyen tartjuk, szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!