Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mazsolás kalácsfelfújt

15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg szikkadt kalács
  • 3 dl tej
  • 2dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 ek méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 citrom reszelt héja (elmaradhat)
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só
  • A szóráshoz:
  • 1 maréknyi mazsola
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Feldaraboljuk a pékárut falatnyi kockákra. A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával vagy kekszmorzsával beszórjuk.
  2. A darabolt pékárut beleszórjuk a tepsibe, majd leöntjük a langyos tej és a tejszín keverékével.
  3. A vajat kicsit olvasszuk meg és keverjük ki a mézzel, tojással. A lisztet a sütőporral sóval, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával szintén elkeverjük.
  4. Összekeverjük a cukros tojást és a lisztes keveréket, majd a tepsiben lévő pékárura öntjük.
  5. Körül-belül 30 percig sütjük, majd az utolsó 10 percben kivesszük, megszórjuk mazsolával és a fehéjas cukorral, és tovább sütjük. Házi lekvárral, vanília öntettel kínálhatjuk.

Megjegyzés

Maradék kalács felhasználására ajánlom. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek