Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mascarponés-csokis mokkatorta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 dl eszpresszó kávé
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag lapzselatin
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,2 dl eszpresszó kávé
  • reszelt csoki
  • rumaroma

Elkészítés

Elkészítés: Először a tésztát készítem el: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleöntöm az erős kávét, a kakaóport, végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatom a fehérjehabot, és egy nagyobb lapos tepsibe, melyet előtte sütőpapírral kibéleltem, öntöm.

Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 12 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 részre vágom.

A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldom. Hagyom kihűlni, kevergetem, majd a mascarponét is belekeverem. Kevés rumaromát adok hozzá. A habtejszínt keményre felverem, és beleforgatom a mascarponés-kávés keverékbe a felét. A habtejszín másik felébe csokit reszelek, és rumaromával is ízesítem.

A torta összeállítása: egy tálcára helyezem az alsó lapot, erre halmozom a kávés mascarpone krémet, majd a második lap következik, erre mascarponés krémet és a tejszínes csokis habot simítom, végül a harmadik lap következik, melyre a maradék mascarponés krémet kenem. Oldalát is bevonom krémmel, majd csokit reszelek a tetejére.

Pár óra dermedés után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss