Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-mandarinos répakrémleves

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat és a gyömbért darabolom, a répát megpucolom, hosszába, majd kb 2 cm-es darabokra vágom.
  2. Egy fazékban a vajat olajon megolvasztom, és ebben együtt dinsztelem a hagymákat, a répát és a gyömbért. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
  3. Amíg a répa fő, lereszelem a mandarinok héját, a gyümölcsöket gerezdekre szedem.
  4. Amikor a répa megpuhult, kiszedek néhányat, a többit botmixerrel összekeverem, beleöntöm a bort és a tejszínt.
  5. Az edénybe visszateszem a félretett répákat, a mandarinhéj reszeléket, és kb. 3 db gyümölcs húsát. Felrottyantom a levest.

Megjegyzés

Szeretem a krémleveseket, nemcsak krémes állaguk, de a fűszerezésük miatt is. A gyömbér és a szerecsendió csodásan harmonizál a sárgarépa édességével, és a mandarin édes-savanyú ízével. A bors pedig pikánssá teszi a levest. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss